Ειδικά Σήματα Λειτουργίας (ΕΣΛ) ξενοδοχείων

Ξενοδοχεία

Τα Ειδικά Σήματα Λειτουργίας (ΕΣΛ) ξενοδοχείων που διαθέτουν οι υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις με το παρελθοντικό σύστημα κατάταξης παύουν αυτοδίκαια να ισχύουν την 31/12/2017.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή όλες οι προαναφερθείσες επιχειρήσεις για να υποβάλλουν γνωστοποίηση της λειτουργίας τους πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με πιστοποιητικό κατάταξης.

Η διαδικασία κατάταξης για τα κύρια τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία κλασσικού τύπου και ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων) είναι υποχρεωτική,

για όλες τις κατηγορίες και λειτουργικές μορφές (1* – 5*). Επίσης είναι υποχρεωτικό να υλοποιηθεί εντός της λειτουργικής περιόδου του καταλύματος.

Για τα μη κύρια τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα) η διαδικασία της κατάταξης είναι προαιρετική. Ωστόσο η ισχύς της βεβαίωσης κατάταξης είναι 5ετής, το κόστος της διαδικασίας είναι χαμηλό, ενώ τα οφέλη που προκύπτουν από τη λήψη βεβαίωσης κατάταξης σε συγκεκριμένη κατηγορία κλειδιών είναι πολλαπλάσια.

Κρίνεται λοιπόν σκόπιμο ακόμη και οι επιχειρήσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή να συμμετέχουν στην διαδικασία της κατάταξης.

*

1

/

Είναι ένα πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται μεθοδικά από το 2010 με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του Πρωινού, που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας.

2

/

Το Πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» έχει ενταχθεί στο Σύστημα Κατάταξης των Ξενοδοχείων σε κατηγορίες Αστέρων και των Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων / Διαμερισμάτων σε κατηγορίες Κλειδιών ως βαθμολογούμενο κριτήριο δυνάμει των Υπουργικών Αποφάσεων 216/2015 ΦΕΚ Β’10 και 21185/2014 ΦΕΚ Β’2840, όπως ισχύουν.

3

/

Αρμόδιος Φορέας για την έκδοση των Πιστοποιητικών Κατάταξης των Ξενοδοχείων και των ΕΕΔΔ είναι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ). Τα Πιστοποιητικά Κατάταξης θα εκδίδονται από το ΞΕΕ και θα ισχύουν για 5 έτη από την ημερομηνία έκδοσης τους.

4

/

Το Ελληνικό Πρωινό είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που συνδέει και αξιοποιεί τον πολιτισμικό- γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την ελληνική ξενοδοχεία.

5

/

Αν ενδιαφέρεστε να τη διαδικασία κατάταξης του Ξενοδοχείου σας, μπορείτε να ζητήσετε την οικονομική μας προσφορά συμπληρώνοντας την αντίστοιχη Αίτηση.

6

/

Παραδοσιακοί ξενώνες Α΄ και Β΄ τάξης δεν έχουν ακόμη την υποχρέωση συμμετοχής σε διαδικασία κατάταξης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας!

logo2-2.png
elot1435-150x150.pngmedical-1920x500-150x150.jpeg