Food Safety Management System

ISO 22000

The ISO 22000 standard specifies the general requirements for the establishment of a Food Safety Management System in order for food chain organizations to demonstrate their ability to control risks and ensure food safety.
The requirements of the standard are general and can be applied by all food chain organizations, regardless of size and complexity.
ISO 22000 specifies the general requirements for the establishment of an enterprise's Food Safety Management System and focuses on the mutual communication between all stakeholders (businesses, suppliers, customers, authorities) in system management, risk control through pre-requisites programs and through a HACCP plan, as well as continuous improvement and updating of the system.

Το ISO 22000 είναι συμβατό με άλλα Πρότυπα Διαχείρισης (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 κ.α) και μπορεί να εφαρμοστεί ανεξάρτητα ή παράλληλα με αυτά.
Απευθύνεται επίσης και σε εταιρείες που δεν σχετίζονται άμεσα με την παραγωγή τροφίμων, όπως για παράδειγμα υπηρεσίες καθαρισμού και κατασκευής εξοπλισμού, και μπορεί να υιοθετηθεί από όλες τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Το ISO 22000 καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των προαπαιτούμενων προγραμμάτων, της διαδραστικής επικοινωνίας και της διαχείρισης συστήματος. Το πρότυπο εστιάζει στην ασφάλεια στην εφοδιαστική αλυσίδα και είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις αρχές HACCP του Codex Alimentarius.

iso-1.png

Indicative benefits of implementing and certifying an ISO 22000 Food Safety Management System:

*

1

/

Creating confidence on the part of consumers and other stakeholders about the ability to identify and effectively control food safety risks.

2

/

Providing the company with the ability to document compliance with mutually agreed customer requirements for food safety to enhance customer satisfaction.

3

/

Reduced risk of financial sanctions and losses for the business, which may be related to the safety of the food produced, by maintaining a traceability system.

4

/

Optimal use of your business's human and material resources by implementing customized business guidelines and processes.

5

/

Better and continuous monitoring and enforcement of relevant legislation.

Interest Form

Fill in the following form and a representative will contact you soon!

logo2-2.png
iso14001-featured-150x150.pngiso27001-featured-150x150.png